“Als ThuisTeam verzorgen wij de communicatie in grote projecten tussen opdrachtgever, team Lenferink en de bewoners. Waarbij de bewoner centraal staat. Het is een stukje ontzorgen van de opdrachtgever en de bewoner. Zodat alle partijen hun werk goed kunnen uitvoeren. Als bijvoorbeeld bewoners zich zorgen maken, dan stellen we ze gerust en nemen ze zoveel mogelijk mee in het project.

In de startgesprekken die we voeren proberen we al zoveel mogelijk zaken te tackelen. We proberen zo duidelijks als mogelijk te maken wat er van de bewoner verwacht wordt. We zijn er ons heel erg van bewust dat we bij de bewoner thuis zijn en daar gaan we op een respectvolle manier mee om.

We voeren warme opnames uit (dat is de technische opname van de woning), we zijn het aanspreekpunt voor de bewoners, ook hebben we een kort lijntje met de onderaannemers en uitvoerder. Alles wat de uitvoerder tegenkomt, wordt kortgesloten. We hebben met z’n allen eigenlijk maar één doel en dat is dat de bewoner zegt: ‘Het is me reuze meegevallen en ik heb weer een fijn, warm en comfortabel thuis.’

Via een vacature op LinkedIn ben ik bij Lenferink terechtgekomen in 2021. Het voelt als een warm bad waar in instap. Wat me erg aansprak in het gesprek was dat er niet naar functies gekeken wordt, maar naar de mens. Het is laagdrempelig en niet sterk hiërarchisch. Ik voel me volledig vrij om me te ontwikkelen en die ruimte krijg ik ook. En eigenlijk het belangrijkst van allemaal; ik kan mezelf zijn hier.

We werken in een team van vier bewonersconsulenten, we doen het samen. We werken hard en dit gaat gepaard met heel veel lol. We delen veel, we hebben oog voor elkaar, maken stappen op het gebied van kwaliteit en professionaliteit. Ook zien we dat we nog stappen kunnen maken, dat maakt het leuk. Ook als dingen soms niet goed gaan, dan zien we dit als een kans om te groeien.

In mijn werk krijg ik energie van de contacten met de verschillende mensen, van bewoners tot opdrachtgever en collega’s. De mens staat echt centraal. Ik krijg de ruimte en de vrijheid om te doen wat goed is voor de bewoners en de opdrachtgever.

Ik ga elke dag met een voldaan gevoel naar huis. Wat ik merk is dat het me alleen maar energie oplevert, ik doe dit met zoveel plezier! Ik blijf mezelf uitdagen door kritisch te blijven kijken naar mezelf en mezelf te blijven ontwikkelen. Dit komt ook weer ten gunste van de contacten met bijvoorbeeld bewoners. Ik probeer van elk project te leren.

Kortom, ik ben er trots op dat ik bij Lenferink mag werken!”

Werken bij Lenferink

Vacatures

Van woningcorporaties tot zorginstellingen en van onderwijs tot bedrijven, wij werken voor diverse opdrachtgevers. Wij geven advies, denken mee en voeren uit. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Benieuwd of dat bij jou past? Bekijk dan snel onze vacatures.

Bekijk de vacatures