Lenferink voor woningcorporaties

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud, beheer en verduurzaming voor woningcorporaties. Daarbij hebben we oog voor zowel de corporatie als de bewoners. Hiermee zorgen we voor duurzame samenwerkingen op de lange termijn.

Bouwkundig uitvoerder

Beheersbaar & voorspelbaar

Als woningcorporatie wil je precies weten waar je aan toe bent. Het binnen- en buitenonderhoud van de woningen moet voorspelbaar en planmatig aangepakt worden. Op basis van data, co-creatie en gewenste resultaten zorgen we voor een plan op maat, waarbij we altijd kijken naar de lange termijn.

Resultaatgericht Samenwerken (RGS) kan een besparing opleveren tot wel 50-60%. Onze RGS-methodiek is gecertificeerd met het VGO-keur. Ons VGO-keur staat voor een stabiele, degelijke onderneming waarmee men vertrouwd zaken kan doen. Wij hebben dit keurmerk behaald op alle vier onderdelen: gevels, daken, installaties en interieur.

Verduurzamen & verbeteren

In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Dat vraagt nogal wat van woningcorporaties: wat zijn nu de slimste keuzes om te maken op het gebied van onderhoud, beheer en renovatie? We hebben geen glazen bol om de toekomst in te voorspellen, maar beschikken wel over een heleboel data, nieuwe technologieën, een open blik en een gezonde dosis lef. Op basis van die kennis maken we woningen, complexen en hele wijken toekomstbestendig.

Samen met de wijk

Renovaties en onderhoud hebben veel impact op de leefbaarheid in een wijk. Daarom vinden we het belangrijk om de bewoners te betrekken en goed voor ze te zorgen. Daarbij is communicatie heel belangrijk. Tijdens bouwvergaderingen betrekken we daarom standaard vertegenwoordigers uit de wijk. Bovendien proberen we altijd om iets extra’s te doen voor de wijk: van plantjes planten in tuinen tot een barbecue plaatsen waar de hele straat nog jarenlang plezier van heeft.

Wij zien de wijk als participatiemaatschappij in het klein. Daarom willen we ook altijd banen en kansen creëren voor de bewoners van een straat, buurt of wijk tijdens grote renovatie- of onderhoudswerkzaamheden. Lokale ZZP’ers die ons helpen met het vervangen van kozijnen, buurmannen als klusjesmannen en lokale horeca die de maaltijden verzorgen tijdens het vervangen van een keuken: vaak liggen dichtbij de mooiste kansen. We vinden het belangrijk om samen met onze opdrachtgevers impact te maken in de wijk.