Vastgoed onder de loep met drones
Data vastleggen op een betrouwbare manier vanuit iedere hoogte en in elke hoek. Nooit meer een inspectie moeten herhalen, omdat data niet goed is bewaard of gedeeld: dat kan met inspectie door middel van drones.
Met drones kunnen wij vastgoed digitaal inspecteren. We verzamelen met drones gemakkelijk beeldmateriaal en data van lastig te bereiken plaatsen om zo veilig en efficiënt de staat van het vastgoed te inspecteren en monitoren. Ideaal voor bijvoorbeeld de inspectie van hoge constructies en daken, waarbij we toch een hoog detailniveau kunnen weergeven. Ook maken we een volledige 3D-scan als basis voor inspecties en conditionele analyses voor bijvoorbeeld input voor 2D/3D-tekeningen.
Alle visuele data is objectief en compleet. Dat wil zeggen dat álles is vastgelegd, alle gebreken én wat er nog in goede staat verkeerd.
Ook is alles vanuit elk oogpunt te inspecteren, niet alleen hoe het -met traditioneel inspecteren -op dat moment door het menselijk oog is vastgelegd.
Hierdoor ontstaat een hoge visuele betrouwbaarheid, die een veel hogere bewijslast levert dan een traditionele inspectie. Deze objectieve, complete data maakt de inspectie betrouwbaar, omdat de data steeds opnieuw op dezelfde manier te bekijken is.
Makkelijk deelbaar
Het voordeel van de visuele data is dat het ook makkelijk deelbaar is. Niemand hoeft terug om iets te controleren of de vastlegging opnieuw te doen. Dit zorgt ook weer voor een hogere veiligheid en besparing van tijd en geld.
Door de link te hebben gemaakt met de gecertificeerde inspectiestandaard NEN2767 is het mogelijk de data echt om te zetten naar informatie. Hiermee ontstaat waterdicht bewijs dat de gebreken die de drones waarnemen, ook daadwerkelijk die intensiteit, ernst en omvang hebben.
Het voordeel van deze visuele data is ook het kunnen monitoren van degradatie. Van elke pixel op de foto ́s bepalen we exact waar die zich bevindt op het gebouw. Wanneer onze medewerkers deze dataverzameling een aantal keer achter elkaar uitvoeren, bijvoorbeeld in 2023, 2025 en 2026, en die data met elkaar vergelijken, brengt dit de degradatie heel precies in beeld.
Hierdoor kunnen bijvoorbeeld corporaties de onderhoudsplanning veel nauwkeuriger afstemmen op de daadwerkelijke situatie.