Monumentaal en andere cultureel-historische gebouwen verdienen uitzonderlijk schilderwerk. Bij Lenferink Vastgoedonderhoud zijn wij gespecialiseerd in monumentaal en specialistisch schilderwerk. Door ons vakmanschap en het gebruik van zowel klassieke als hedendaagse materialen kunnen we optimale resultaten garanderen, waardoor we kostbaar erfgoed een duurzame toekomst geven. Onze ervaren schilders herstellen de oorspronkelijke pracht van monumentale panden. Het verduurzamen van monumenten staat daarbij centraal, maar zeker zo belangrijk is het behoud van de monumentale waarden en het in gebruik houden van monumenten.

Voorbereiding en behoud van oorspronkelijke details

In historisch schilderwerk is een grondige voorbereiding cruciaal. We behouden zoveel mogelijk de oorspronkelijke details en bestaande verflagen. Onze specialisten beheersen de decoratieve technieken, zoals houtimitatie, marmerimitatie en verguldwerk volledig en passen deze met zorg toe. Met aandacht en toewijding maken we monumentale gebouwen en historische objecten klaar voor de toekomst.

Duurzaamheid en esthetiek in balans

Het behoud van monumentaal vastgoed vereist weloverwogen keuzes, zowel op het gebied van duurzaamheid als esthetiek. Gedegen onderzoek, regelmatige inspecties en periodiek onderhoud zijn hierbij onmisbaar. Wij verzorgen de renovatie, verduurzaming en het onderhoud van uw monument. Van inspectie en voorbereiding tot uitvoering en oplevering: uw monument is bij ons in goede handen!

Authentieke materialen en traditionele technieken

Met een passie voor het vak en respect voor de geschiedenis, gebruiken wij traditionele technieken en authentieke materialen. Onze experts hebben de kennis en vaardigheden om historische gebouwen te conserveren, repareren en restaureren. Ze zijn gepassioneerd en beschikken over de benodigde expertise om monumentale panden te onderhouden en te restaureren.

Restauraties met respect voor het erfgoed

Bij restauraties zorgen we ervoor dat monumentale gebouwen behouden blijven. We onderzoeken hoe het gebouw oorspronkelijk is gemaakt en hoe we dit kunnen respecteren, terwijl we technische en esthetische schade voorkomen. Zo geven wij kleur aan ons erfgoed.

Gecertificeerd vakmanschap

Wij zijn trots op onze certificeringen, waaronder het Keurmerk Historisch Schilderwerk (BRL ERM 4000 versie 2.0 + URL 4009 versie 2.1). Deze certificaten onderstrepen onze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap in schilderwerk op historische ondergronden. Ze geven u de zekerheid dat uw monumentale pand met de hoogste zorg en deskundigheid wordt behandeld.