Wie wij zijn

Wij zijn Lenferink: een vastgoedonderhoudsbedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat. We zijn een multidisciplinaire onderneming op het gebied van onderhoud, verbetering en verduurzaming van bestaand vastgoed. Onze medewerkers zetten zich elke dag in voor toekomstbestendige gebouwen om in te wonen, leren, werken en recreëren.

Samen.

Lenferink is een toonaangevend en innovatief vastgoedonderhoudsbedrijf. We zijn een multidisciplinaire onderneming op het gebied van planmatig onderhoud, verduurzaming, energiebesparing en woningverbetering. Vanuit 10 vestigingen, waaronder onze eigen fabriek MVA, werken we samen met klanten en ketenpartners aan een gebouwde omgeving die klaar is voor de toekomst. Dat doen we het liefst in vernieuwende samenwerkingsverbanden, zoals Co-making, Ketensamenwerking en Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Wij zijn continue bezig met het implementeren verbeteringen en vernieuwingen van werkwijzen, processen en projectbeheersing.

Dit komt voort uit onze sterke groei, onze strategische transitie als bedrijf in de onderhouds- en verduurzamingsopgave bij onze opdrachtgevers. En de daarmee samengaande toenemende complexiteit. Met onze opdrachtgevers en ketenpartners werken we aan een gezonde woonomgeving die klaar is voor de toekomst. We dragen actief bij aan de energietransitie en maken duurzame scenario’s en concepten. Wij nemen onze opdrachtgevers aan de hand op het gebied vanaf planvorming tot en met oplevering van bestaand vastgoed met onze product- en procesinnovaties. Op basis van data en co-creatie zorgen we voor toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Daarbij kijken we naar de toekomst: zo zorgen we voor een structureel en optimaal resultaat.

Beter.

Onderhoud en woningverbetering is een kwestie van denken en doen. En terwijl we doen, hebben we altijd het resultaat voor ogen: duurzaam en comfortabel vastgoed, klaar om weer jaren mee te gaan. We werken daarom met meerjarige onderhoudsplannen. Zo kunnen we resultaatgerichte teams samenstellen die voor langere tijd het onderhoud van vastgoed verzorgen. Daar hebben wij de expertise voor in huis: structureel vakwerk en vertrouwen, daar gaan we voor.

Wonen.

Nederland is op weg om energieneutraal te worden. Dat vraagt nogal wat van onze opdrachtgevers: wat zijn nu de beste keuzes om te maken op het gebied van onderhoud, beheer, verduurzaming en woningverbetering? We hebben geen glazen bol om de toekomst in te voorspellen, maar beschikken wel over een heleboel data, doordachte concepten, een open blik en een gezonde dosis lef.

Dat zorgt voor innovatie en mooie stappen richting een energieneutraal Nederland. Denk bijvoorbeeld aan ons WarmteTeam: een betaalbare manier om corporatiewoningen van het gas te krijgen door middel van warmtepompen op duurzame omgevingswarmte.