"Sinds 5 jaar ben ik in dienst bij Lenferink als bouwkundig uitvoerder.

Ik woon in het Drentse Emmer-Compascuum, ik heb jarenlang aan rugby gedaan, maar tegenwoordig is de mountainbike favoriet. In de weekenden ben ik veel op het voetbalveld te vinden bij onze kinderen, daar haal ik veel plezier uit.

Ik heb een Timmerman BBL opleiding gevolgd, daarna de voorbereidende lerarenopleiding bouwkunde en een uitvoerders opleiding in de avonduren. Uiteindelijk heb ik jarenlang als ZZP timmerman gewerkt.

Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kon ik aan de slag als uitvoerder bij Lenferink. Ik ervaar het als een prettig, gewoon en vriendelijk bedrijf. Je kunt jezelf zijn en de omgang is familiair. Dat is het motto van het bedrijf, maar zo voelt het voor mij ook.

Ik begin elke ochtend op tijd op de bouw en start met de vaklieden de dag op met een kop koffie. Dan nemen we de planning en de bijzonderheden van die dag door. Ik vind het belangrijk dat we samen een team vormen en veel werkplezier ervaren, daarom ben ik veel op de werkvloer aanwezig en zorg ervoor dat ik voldoende zichtbaar en bereikbaar ben. Dat ik iemand ben die naast ze staat. Ook vind ik het bewonerscontact een erg leuk onderdeel van mijn baan. Ik help mensen graag, je renoveert niet alleen de woning, maar je helpt ze eigenlijk ook op maatschappelijk vlak een stukje op weg, je geeft ze als het ware een duwtje in de rug. Ik werk in de projecten intensief samen met de vaklieden, bewonersconsulenten, operationeel managers en de opdrachtgever. Samen maken we mooi werk, maar als uiteindelijk de bewoner glunderend in de woning staat, nadat ze er toch wel een beetje tegen de werkzaamheden op hebben gezien, dan is dat echt genieten!

Daarnaast ben je in het project verantwoordelijk voor het samen realiseren van de planning, houd je je bezig met de inkoop en het bestellen van materialen.

De uitdaging en afwisseling in dit vak zit in de diversiteit aan bewoners, de rust en het overzicht bewaren, het tijdspad waarin je de planning moet halen en dat je naast het standaard werk, het ook lukt om maatwerk uit te voeren. Als je de wens hebt is er binnen Lenferink alle ruimte om je te ontwikkelen en/of door te groeien in je werk. Elke dag anders, ook al ben je voor een langere periode op een project aan het werk aanwezig. Dus je hebt heel veel afwisseling in het werk als uitvoerder!"

Werken bij Lenferink

Vacatures

Van woningcorporaties tot zorginstellingen en van onderwijs tot bedrijven, wij werken voor diverse opdrachtgevers. Wij geven advies, denken mee en voeren uit. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Benieuwd of dat bij jou past? Bekijk dan snel onze vacatures.

Bekijk de vacatures