“Ik ben 22 jaar, ik woon in Zwolle en ik volg de HRM opleiding in Deventer aan Hogeschool Saxion. In mijn vrije tijd speel ik graag trompet, daar gaat best veel tijd in zitten en daarnaast ga ik graag met vrienden op pad, ik houd echt van gezelligheid!

Via Google zocht ik naar een HR stage en de vacature bij Lenferink stond bovenaan. Een gesprek met Anneke en Hermien was al snel gepland. Ik ervaar een hele open sfeer, het is informeel, maar ook zakelijk; er wordt ook echt ergens aan gewerkt.

In mijn stage heb ik heel vrijheid. Ik deel mijn dag zelf in, werk mee aan grote opdrachten. Ik draai echt mee als een volwaardige collega. Ik denk mee en ben bezig op beleidsmatig en tactisch gebied, dus niet alleen operationeel bezig.

In de stage draait het om een aantal kerntaken zoals adviseren, evalueren, HR taken en beleid opstellen / analyseren. Zo werk ik bijvoorbeeld met collega Nanda aan een opleidingsmatrix (en competentie- en vaardigheden matrix), we herschrijven het personeelshandboek en we zijn bezig met het leerlingenbeleid. Daarnaast zijn er nog allerlei dagelijkse dingen die langskomen. Genoeg te doen!

Mijn leerdoel is om kritischer te kijken. Hoe gaan bepaalde zaken nu, hoe kan dit ook beter. Fijn dat dit ook gestimuleerd wordt. Ik heb al van alles geleerd, maar ik ben er in deze stage ook echt achter gekomen wat de rol van HR is. Het ene moment zit je samen met collega’s aan de koffie, maar tegelijkertijd kunnen er ook allerlei issues spelen. Je weet veel, maar je kan niet alles delen, dit moet je goed aanvoelen. Ja, ik ervaar deze stage als een hele fijne tijd en kijk er nu al positief op terug, terwijl het einde van de stage nog niet in zicht is!”

Werken bij Lenferink

Vacatures

Van woningcorporaties tot zorginstellingen en van onderwijs tot bedrijven, wij werken voor diverse opdrachtgevers. Wij geven advies, denken mee en voeren uit. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Benieuwd of dat bij jou past? Bekijk dan snel onze vacatures.

Bekijk de vacatures