Circulaire verduurzaming en renovatie van start!

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
6 september 2022
2

Afgelopen vrijdag hebben we de samenwerking tussen Bouwbedrijf Hoogeslag en Lenferink Vastgoedonderhoud officieel bekrachtigd.

Zoals iedereen heeft kunnen zien is de sloop van het kantoor in Lemelerveld inmiddels uitgevoerd. De hal blijft staan en ook wordt de fundering hergebruikt. We bouwen het nieuwe deel in staal en kanaalplaatvloeren, zodat deze demontabel is in de toekomst. Ook de dekvloer wordt er los op gestort, zodat deze apart gesloopt en gerecycled kan worden. De gevels worden voorzien van buitengevelisolatie, dat is het systeem met de minste milieu-impact. Waar mogelijk worden oude onderdelen uit ons oude pand hergebruikt, zoals de keuken, diverse armaturen, sanitair, overheaddeuren enz. We passen systeembouw toe bij de plafonds en binnenwanden. Op deze manier is het flexibel, demontabel en dus herbruikbaar. In de toiletten passen we geen traditioneel tegelwerk toe, maar circulaire kalksteen-tegels.

Ook is de wand- en vloerafwerking van het kantoor duurzaam. En een leuk weetje: alle kantoordeuren zijn tweedehands voordeuren.

Door zoveel mogelijk circulair te bouwen hergebruiken we materialen, reduceren we CO2 uitstoot en dat resulteert in een vernieuwd en duurzaam pand. Tot nu toe is er vooral veel in de grond gewerkt, maar de staalconstructie geeft al snel een goed beeld van het vernieuwde gebouw. We maken onze vestiging klaar voor een duurzame toekomst, die daarmee aansluit om op visie en ambitie van morgen.

297856716 5676335319045860 672472285287459133 n