Duurzaam en circulair kantoor voor Lenferink Vastgoedonderhoud in Lemelerveld

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
25 juli 2023
4

Begin juni heeft Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost haar nieuwe duurzame hoofdkantoor op de vertrouwde plek in Lemelerveld weer in gebruik genomen. Door Bouwbedrijf Hoogeslag, Elders Installatie en vele andere partners is de hele circulaire verduurzaming en renovatie in exact 1 jaar tijd én geheel volgens planning uitgevoerd.

Edit 1 00 00 04 20 Still002

Eigenaar Rob Lenferink: “Het eindresultaat is prachtig, zowel van binnen als van buiten. Het gebouw is niet alleen comfortabel voor de medewerkers van Lenferink, maar ook met zoveel mogelijk oog voor omgeving en milieu gebouwd. Alles wat uit het oude pand hergebruikt kon worden, is in het nieuwe pand teruggebracht. Dit gaat van het behouden van een deel van de hallen, keuken, led-armaturen, sanitair, overheaddeuren, bestrating tot aan de houten constructie die tot kantinetafels is verwerkt. Ook is waar mogelijk voor 2e hands materiaal gekozen; zoals de plafondplaten en de kantoordeuren. De kantoordeuren zijn oude voordeuren van huurwoningen van onze opdrachtgevers die we passend hebben gemaakt."

Edit 1 00 00 51 03 Still021

"Waar nieuwe materialen noodzakelijk waren is zoveel mogelijk gekozen voor herbruikbare, flexibele en circulaire oplossingen. In de sanitaire ruimtes is geen gebruik gemaakt van tegels, maar van circulaire Aqua-Step tegels met een hele mooie uitstraling. De gietvloer komt uit Haaksbergen, waar de groenste fabriek van Nederland staat. De Arturo PU-producten bestaan voor 85% uit natuurlijke grondstoffen. Uiteraard hebben we gekozen voor houten kozijnen die voorzien van triple en zonwerend glas. Al het hout is FSC gecertificeerd en het gebouw is aan de buitenzijde afgewerkt met buitengevelisolatie; dat is een buitenwandsysteem met de minste milieu-impact. De wanden binnen zijn afgewerkt met natuurlijke materialen zoals hennepvezels, hout en kurk. Ons nieuwe “thuis” heeft een GPR-score van een 8.0 waar we enorm trots op zijn!”

Edit 1 00 00 09 06 Still003

Ook op andere manieren is er oog voor milieu en omgeving: Een groot deel van het dak is voorzien van een groen sedum dak, de rest is voorzien van polykristal (lagere milieubelasting) zonnepanelen waardoor we zelfvoorzienend zijn. Het regenwater wordt opgevangen in een bestaande vijver.

Al met al een heerlijke plek, prachtig aansluitend in de omgeving. Een plek waar Lenferink nog lang van kan genieten. We kunnen ons voorstellen dat je graag een kijkje wilt nemen in ons nieuwe pand. Je bent van harte welkom tijdens ons Open Huis op 30 september tussen 10 en 15 uur of bekijk hier de virtual tour door ons fantastische pand: