In Enschede verduurzamen we 73 woningen met een cultuurhistorische waarde!

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
11 juli 2024
5

Woningcorporatie Ons Huis gaat samen met Lenferink Vastgoedonderhoud 73 woningen aan de Borneostraat, Celebesstraat en Wooldriksweg in Enschede verduurzamen en verbeteren.

Tekenmoment 5

De karakteristieke woningen uit 1922 voldoen straks weer helemaal aan de eisen van nu. De keuze voor een grondige opknapbeurt van de woningen is het resultaat van zorgvuldig onderzoek door Ons Huis. Afgelopen week vierden we onze samenwerking. Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis en Nis Baar van Lenferink Vastgoedonderhoud ondertekenden hierbij symbolisch de overeenkomst die we samen aangaan. In oktober starten we met de werkzaamheden.

"Het is fijn dat we gehoor kunnen geven aan de grote meerderheid van de bewoners. Ze gaven aan zich thuis te voelen in deze buurt en dat ze er graag willen blijven wonen. Met dit tekenmoment maken we nu echt een start met de verduurzaming van de woningen mét een cultuurhistorische waarde voor de stad Enschede."

"Samen met Ons Huis werken we aan goed, duurzaam en sociaal wonen. We zijn enorm trots om onze meerwaarde in te zetten voor Ons Huis en haar huurders met één gezamenlijk doel: het waarborgen van een fijn en duurzaam thuis."

Wat gaan we doen:

De geplande verduurzaming aan deze meer dan 100 jaar oude woningen is ingrijpend. We vervangen het dak, isoleren de woningen, plaatsen nieuwe dakkappellen, deuren en ramen, we voeren installatiewerkzaamheden uit aan de meterkast en cv en voorzien alles van een frisse laag verf. Het wijkteam van Ons Huis en het Lenferink ThuisTeam bieden hierbij een helpende hand en begeleiding aan de bewoners voor en tijdens de verduurzaming. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden klaar in het najaar van 2025.

Meer weten? Bekijk dan het filmpje: