Verduurzamen & verbeteren

Wij maken woningen, complexen en zelfs hele wijken toekomstbestendig. Daarbij hebben we altijd veel oog voor de bewoners: we zorgen voor heldere communicatie en zo min mogelijk overlast.

Verduurzamen

Wij zorgen ervoor dat vastgoed duurzamer wordt. Dat doen we bijvoorbeeld door het vervangen van kozijnen en beglazing, door gevels, daken en vloeren te isoleren en oude verwarmingsmogelijkheden te vervangen door een zuiniger optie. We plaatsen zonnepanelen en vernieuwen mechanische ventilatie zodat de woningen vaak een aantal energielabels stijgen.

Bij de verduurzaming van vastgoed, werken we ook zo duurzaam mogelijk. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen, middelen en grondstoffen. En we zetten in op circulariteit door van sloopmaterialen weer volwaardige bouwproducten te maken. Hierbij proberen we de hele keten te betrekken, zodat we de circulariteit in ons vakgebied versnellen.

Verbeteren

Lenferink maakt technisch verouderde woningen weer klaar voor de toekomst. Daarbij verzorgen we bijvoorbeeld de renovatie van de badkamer, keuken en het toilet. En daarnaast regelen we het esthetisch en technisch onderhoud in eigen beheer. Dat kunnen we zelfs in vijf dagen uitvoeren, zodat de overlast voor de bewoner minimaal is.

Bij ieder renovatie- of onderhoudsproject hebben we oog voor de bewoners of gebruikers van het pand. We verzorgen de communicatie en sociale begeleiding van renovaties, hebben een renovatie-app en proberen altijd iets extra’s te doen voor de straat, buurt of wijk waarin we werken.