Complexe renovatie voor Volkshuisvesting Arnhem krijgt een 7,6 van bewoners

Portretten Lenferink 1000px For Web1
Meriam Diepeveen
Officemanager
18 oktober 2023
3 min

Een complexe renovatie met drie bouwstromen bij 70 woningen afronden met 7,6 in het tevredenheidsonderzoek. Dat is een mooie prestatie die Lenferink afgelopen voorjaar in Arnhem heeft weten neer te zetten. Grote vraag aan woonconsulent Linda ter Maat van het Thuisteam van Lenferink: hoe is dit zo mooi is gelukt?

Thuis Team 2048px For Web36

Het ging om een renovatie van 70 woningen van verschillende typen aan Onder de Linden en de Agnietenstraat in de Arnhemse wijk Klarendal. “Dit zijn woningen van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem van rond de 100 jaar oud”, vertelt Linda. “Deze woningen waren op heel veel vlakken toe aan een renovatie, en dus hebben we drie bouwstromen opgezet. Eentje was gericht op het dak en de gevel. De tweede bouwstroom hield zich bezig met het vervangen van de keuken, toilet en badkamer. En de derde was voor het vervangen van de (kunststof) kozijnen en de ramen.”

Van tevoren wisten Linda en haar Thuisteam dat dit voor de bewoners voor de nodige overlast zou bezorgen. “Door echter al vroeg en veel met de bewoners te communiceren wisten we veel goodwill te kweken. Maar ook tijdens het werk hebben onze werklui volop bijgedragen aan een goed gevoel bij de bewoners, door vriendelijk en klantgericht te werk te gaan. En we waren heel duidelijk in onze communicatie over de planning, zodat bewoners zich erop in konden stellen wanneer de bouwwerkzaamheden in hun huis zouden plaatsvinden.”

Thuis Team 2048px For Web9

Die bewoners wilden overigens maar wat graag een gerenoveerde woning. “Zo is de gehele schil aangepakt: er is dak-, vloer- en spouwisolatie aangebracht in de woningen. De bestaande kunststofkozijnen zijn vervangen door houten kozijnen. En daar waar de woningen al houten kozijnen hadden, zijn ze hersteld als dat nodig was en geschilderd. Het glas is vervangen en ventilatieroosters zijn aangebracht, en er is mechanische ventilatie geïnstalleerd. En zoals al gezegd zijn de badkamers, keukens en toiletten vervangen.

Tessa, onze consulent die hier het afgelopen jaar bijna iedere dag was, heeft veel en intensief contact gehad met de bewoners. Om ze te informeren over de werkzaamheden. Of om gewoon hun verhaal aan het horen en soms om een kleine attentie uit te kunnen delen. En natuurlijk was ze altijd bereikbaar als er vragen of klachten waren, zelfs als ze niet op locatie was.”

Dankzij die betrokkenheid reageerden de bewoners bijzonder positief op deze complexe renovatie. “Wij hebben na de renovatie onder de bewoners een tevredenheidsonderzoek gehouden, met vragen als: zijn jullie voldoende geïnformeerd, zijn klachten goed opgelost, hoe vond u dat de afspraken zijn nagekomen? Uit de cijfers die hiervoor zijn gegeven is als eindcijfer een 7,6 gekomen. Dat is al een mooi cijfer, maar zeker voor zo’n complexe renovatie is dat er één om als Lenferink trots op te mogen zijn.”