De 180 karakteristieke woningen in de Hoogte staan er weer prachtig én verduurzaamd bij

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
18 januari 2024
4

In de Hoogte – een wijk in Groningen – hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van 180 woningen. De woningen zijn energiezuiniger gemaakt en er is onderhoud uitgevoerd. Het project voerden we uit in opdracht van De Huismeesters.

Project De Huismeesters foto 12

“De Huismeesters is een buurtcorporatie. We verbinden mensen die voor zichzelf of voor anderen een thuis willen creëren’’, vertelt Pieter de Vries, bouwkundig projectleider investeringen bij De Huismeesters. Volgens Pieter past Lenferink daar goed bij, want: ‘’Lenferink is betrokken en aanwezig. Het project is door hen goed voorbereid en uitgezocht. Vanaf het begin af aan heb ik het als een prettige samenwerking ervaren en het resultaat mag er zijn! Zowel binnen als buiten.”

Project De Huismeesters foto 36

Trots

Jort Krisman, operationeel manager van Lenferink Vastgoedonderhoud, laat weten dat er in totaal 180 woningen in drie verschillende straten zijn verduurzaamd. “De woningen maken onderdeel uit van een beeldbepalende wijk met beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat niet alle aanpassingen zomaar uitgevoerd mochten worden. Op bouwkundig vlak hebben we best wel wat uitdagingen gehad. Maar wat zijn we trots op de samenwerking en het resultaat!’’.

Project De Huismeesters foto 25

Intensief

‘’De intensiteit van dit project was best groot’’, vertelt Isa Lenferink. Isa is bewonersconsulente van het Lenferink ThuisTeam. ‘’De mensen verbleven tijdens de uitvoering in een zogenaamde wisselwoning. Deze woningen zijn compleet ingericht. We zijn ruim voor de uitvoering van de verduurzaming persoonlijk bij alle mensen langs geweest om uit te legen wat er gaat gebeuren en wat er precies van ze verwacht wordt.’’ Jo Ann Eskak, medewerker wonen van De Huismeesters, vult aan dat de samenwerking prettig is verlopen. ‘’We horen dit ook van de buurtbewoners terug. Ze zien er natuurlijk best tegenop van tevoren. Het is fijn als het achteraf dan toch meevalt. En natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar dat is dan vervolgens wel goed opgelost.”

Project De Huismeesters foto 37

Opknapbeurt

De woningen hebben een flinke opknapbeurt gekregen en er is veel werk verzet. “We hebben de daken van de woningen en bergingen vervangen, de daken en de vloer zijn geïsoleerd, er zijn nieuwe dakpannen gelegd, de draaiende delen zijn vervangen, het glas is vervangen en alles is opnieuw geschilderd. Binnen zijn de woningen voorzien van een nieuwe badkamer, keuken, toilet en de mechanische ventilatie is nu CO2 gestuurd’’, vertelt Gerben van der Ploeg, uitvoerder bij Lenferink Vastgoedonderhoud.

Bekijk hier de aftermovie van dit fantastische project: