Lenferink Vastgoedonderhoud verduurzaamt eigen wagenpark

Portretten Lenferink 1000px For Web1
Meriam Diepeveen
Officemanager
2 februari 2023
2 minuten

Een aantal jaren geleden heeft Lenferink het duurzaamheidsbeleid geformuleerd. Naast verduurzaming van onze eigen gebouwen en woningen voor onze opdrachtgevers zetten we nu ook de stap naar verduurzaming van ons wagenpark.

Lenferink ID Buzz 1000px For Web14

“Wij rijden al jaren Volkswagen en hebben al de nodige ID.3’s en ID.4’s rijden als elektrische personenwagens”, zegt Wim Wittekoek, Directeur HR, IT & Organisatie bij Lenferink Vastgoedonderhoud. “En niet alleen de personenwagens worden elektrisch, want sinds kort testen wij ook de ID.Buzz, de elektrische bus van Volkswagen, in samenwerking met distributeur Automotive • Pon en dealer POUW uit Zwolle.”

Laadpalen bij vestigingen

De ID.Buzz is qua model gebaseerd op het legendarische T1 busje dat nog door Ben Pon als schets aan Volkswagen is gegeven. “Wij zijn nu proef aan het rijden met de ID.Buzz. Dan doen wij in verschillende regio’s waar we werken en in verschillende situaties. Zo leren wij de ID.BUZZ goed kennen. Verder krijgen onze chauffeurs een rijinstructie van ProDrive Academy zodat ze op de beste manier om kunnen gaan met de elektrische aandrijving.”

De medewerkers die nu al elektrisch rijden zijn enthousiast. Het rij-comfort is hoog, de auto’s zijn stil, snel en ruim. Wel moet je op blijven letten met de actieradius en weersomstandigheden. Je moet vooruit blijven denken. Dat is anders dan het rijden met een verbrandingsmotor. Het laden van de accu moet continue aandacht hebben van de chauffeur. Wij hebben daarom zelf de nodige laadpalen op de verschillende vestigingen geplaatst en mogelijk gemaakt dat chauffeurs op de bouwplaats en onderweg kunnen (snel)laden.

Verduurzaming is groot thema

“Dit beleid past ook goed in onze bedrijfsvoering. Wij werken veel voor woningbouwcorporaties en vastgoedeigenaren waarvoor we veel onderhouds- en verduurzamingsprojecten uitvoeren.

Verduurzaming is een groot thema in de sociale woningbouw en daarom is het niet meer dan logisch dat wij daar als bedrijf zoveel mogelijk aan meedoen”, stelt Wittekoek.

“Het blijft natuurlijk een beetje vreemd om met CO2-uitstotende dieselmotoren de wijk in te komen rijden als je bezig bent met het verduurzamen van woningen. Bovendien komen er steeds meer milieu- en zero-emissies zones in de grote steden waar wij aan het werk zijn. Daarnaast merken wij dat deze aanpak ook de interesse en sympathie heeft van onze opdrachtgevers. Maar het belangrijkste is dat ook wij ook op deze manier een bijdrage leveren aan de CO2-reductie in Nederland”.