Parelflat in Groningen; 122 woningen naar label A!

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
16 februari 2023
3

Samen met Patrimonium hebben we 122 woningen verduurzaamd in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Dit is een vervolg op de Saffierflat die we in 2021 verduurzaamd hebben.

Bouwkundig uitvoerder

Pieter Luring, Opzichter bij Chr. Woningstichting Patrimonium: “We hebben bewust voor Lenferink gekozen, omdat we aantal jaren terug op zoek waren naar een nieuwe partner. Ze zijn destijds met een heel mooi plan gekomen, ze kwamen met opties om het net iets anders te doen. Ze hebben de ervaring en expertise en ze hebben aantoonbaar gemaakt dat ze dit aankunnen, ook qua communicatie naar bewoners toe.”

Door o.a. de gebouwschil compleet te isoleren, is de flat verduurzaamd naar het niveau van energielabel A. Bij zo’n grootschalige operatie is een goede communicatie met de bewoners essentieel. Astrid ten Elzen van het Lenferink ThuisTeam: "We hebben in het begin aangegeven dat ons doel bereikt is, wanneer de bewoners aan het eind van het proces zeggen: dit is geslaagd. Dat hebben we gedaan door ons heel erg van bewust te zijn van het feit dat we in het thuis van de bewoner werkzaam zijn. We hebben gelukkig veel goede reacties ontvangen en blije gezichten!" Remko Visser, Bewonersparticipant van Chr. Woningstichting Patrimonium vult aan: Het bewonersproces is een ongelooflijk belangrijk proces, eigenlijk net zo belangrijk als het bouwproces.”

Bryan van de Brug, Uitvoerder bij Lenferink Vastgoedonderhoud: "De werkzaamheden zijn in bewoonde staat uitgevoerd en helemaal afgerond. Denk hierbij aan: Isoleren van de schil van het gebouw, vervangen gevelbekleding, het coaten van de galerijvloeren, nieuwe balkonhekken en privacy schermen, het ervangen balkondeuren, draairamen en uitzetramen, voorzien van HR++ glas en nieuwe roosters, brandwerende voorzieningen hebben we aangebracht, en alles is weer voorzien van een nieuwe verflaag. Alles bij elkaar geeft het de Parelflat weer een mooie en frisse look.”

We kijken met trots terug op een geslaagde samenwerking met een heel mooi resultaat, namelijk weer 122 woningen naar label A!