Klantbeleving bepaalt succes vastgoedonderhoudsbedrijven

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
26 april 2023
4

Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost Nederland komt jaarlijks bij zo’n 3500 huishoudens over de vloer. Hospitality en klantbeleving is daardoor van essentieel belang binnen onze bedrijfsvoering. De vakman met een goed humeur, de receptioniste met een glimlach, de uitvoerder die zorgt voor een goede afgestemde planning en een schone werkplek én de bewoners-consulenten die de zorgen van bewoners wegnemen en projecten vlekkeloos laten verlopen. Het klinkt vanzelfsprekend, maar daar gaat wel wat aan vooraf.

Hospitality groeps foto

Lenferink Noordoost werkt intensief samen met Resort Hof van Saksen in Nooitgedacht, Drenthe op het gebied van het nog verder verbeteren van haar klantbeleving. Nis Baar: “Uiteindelijk beoordelen onze opdrachtgevers en haar bewoners onze dienstverlening. Onze doelstelling is om altijd hoger dan een 8 te scoren. De klanttevredenheid meten we ieder jaar en is op dit moment gemiddeld een 8.1, daar zijn we trots op maar vanwege de groei van onze organisatie is dit ook iets wat we moeten blijven borgen en nog verder willen verbeteren. Klantbeleving is natuurlijk soms iets relatiefs. Waar de ene huurder van een woningcorporatie al snel tevreden is kan de huurder verderop in de straat daar heel anders over denken ondanks dezelfde dienstverlening. Het gaat er dus om hoé iemand onze dienstverlening ervaart en daarin is communicatie en het managen van verwachtingen van essentieel belang.

De Horeca- en Recreatiebranche zijn dé experts op het gebied van het leveren van een mooie klantbeleving. Dat is hun bestaansrecht. We zijn enorm geïnspireerd door Hof van Saksen en de wijze waarop ze er werkelijk álles aan doen om hun gasten het naar de zin te maken. Als wij als Lenferink onze opdrachtgevers en haar bewoners als Gast gaan zien zijn we nog beter in staat om onze klantbeleving te verbeteren."