Resultaatgericht Samenwerken met Vechtdal Wonen

Alice Overesch
Marketing- en Communicatieadviseur
14 november 2023
3

Vechtdal Wonen heeft gekozen voor zes vertrouwde onderhoudsbedrijven: Lenferink Vastgoedonderhoud, Slot, Grobbee Onderhoud(t) vastgoed, Lennips, SW Vastgoedverbetering en Uw onderhoudspartner Lenferink. Zij zijn verantwoordelijk voor het buitenschilderwerk en gevelonderhoud van de woningen binnen hun eigen gebied in het Vechtdal.

Vechtdal Wonen 20231027 HR 0001

Bij resultaatgericht samenwerken (RGS) maken de onderhoudsbedrijven de plannen op basis van de kwaliteit die Vechtdal Wonen voor haar woningen voor het schilderwerk heeft vastgesteld. Het werk wordt niet meer jaarlijks aanbesteed, maar de intentie is uitgesproken dat de 6 bedrijven voor de komende 25 jaar het buitenschilderwerk uit mogen voeren. Door jarenlange, fijne samenwerkingen is er genoeg vertrouwen opgebouwd om deze RGS-samenwerking voor de toekomst vast te leggen.

Wat is RGS?

Bij RGS worden vooraf duidelijke resultaten benoemd. Zo’n resultaat is bijvoorbeeld om de kwaliteit van het onderhoud te verhogen en samen de onderhoudskosten te beperken.

Vele voordelen

De opdrachtnemer wordt in een vroeg stadium betrokken om mee te adviseren over de slimste onderhoudsaanpak om kosten te minimaliseren en is verplicht om in de uitvoering te zorgen dat de afgesproken resultaten en planningen behaald worden. Vechtdal Wonen schrijft niet voor hoe de bedrijven het werk moeten uitvoeren, maar stuurt op het afgesproken eindresultaat en proces. Door de juiste keuzes te maken, kunnen onderhoudsprocessen verlengd en verbeterd worden.

Daarnaast versterken de bedrijven elkaar . Niet als concurrent, maar als samenwerkingspartner. Ze maken gebruik van elkaars expertise en kunnen collectief inkoopafspraken maken bij bijvoorbeeld steigerbouwers. Nog een voordeel is dat er vaste partners en aanspreekpunten in de uitvoering zijn. Dat zorgt voor herkenning bij de bewoners.

Gesprekken

De zes partijen hebben intensief contact met elkaar. In een werkgroep wordt steeds gekeken hoe de samenwerking verder verbeterd kan worden. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over een eenduidige bewonerscommunicatie. Dit resulteert in een hoger en uniform kwaliteitsniveau in het bezit. Vechtdal Wonen en de bedrijven worden hierbij begeleid door De Wevers.

Met RGS werken we samen aan een nóg mooier bezit in het Vechtdal!