23 februari 2023

Lenferink onderhoudt panden GGZ-instellingen met oog voor cliënten

Lenferink Vastgoedonderhoud verzorgt voor GGZ Centraal van tientallen panden het schilderwerk binnen en buiten. Een bijzondere omgeving waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de cliënten van de instellingen. Goede afstemming en duidelijke communicatie met zorgverleners is daarbij belangrijk.

20210603 133624

Voor GGZ Centraal verzorgt Lenferink nu het schilderwerk binnen en buiten van tientallen panden van GGZ Centraal in Midden Nederland in onder andere Amersfoort, Barneveld en Laren. Het betreft onderhoud van authentieke, monumentale panden waarin van oudsher al psychische zorginstellingen gevestigd zijn.

Tijdens het werk houden de schilders van Lenferink rekening met de doelgroep: de cliënten van de instellingen met psychische problematiek. Goede communicatie met het personeel is daarbij erg belangrijk. Zo hebben de projectleider en het personeel van Lenferink iedere dag een dagstart met de zorgverleners van de afdelingen. Vooraf stelt Lenferink in samenspraak met het personeel van de instelling een duidelijk plan op.

Geruisloos aan het werk

De schilders van Lenferink streven ernaar om zo geruisloos mogelijk door de instellingen te bewegen, zodat cliënten en personeel hier geen hinder van ondervinden. En met een goed eindresultaat. Zo ontving Lenferink een tijd geleden nog een kaart van een GGZ-instelling om te bedanken voor de geslaagde samenwerking en het soepel verlopen van de renovatie.

Naast het schilderwerk binnen, geeft Lenferink ook kleuradvies. Bijvoorbeeld over welke kleuren rustgevend werken voor cliënten in bepaalde ruimtes. Ook kan door kleurgebruik een lange gang kleiner en dus rustiger lijken.

Alles opruimen tijdens pauzes

De schilders van Lenferink houden het belang van de cliënten tijdens het werk ook altijd in het oog. Zo zorgen ze dat tijdens pauzes materiaal niet los blijft liggen op de afdeling. Waar je bij andere opdrachten tijdens de koffiepauze alle schildersspullen of een behangmes laat liggen, is dat hier bijvoorbeeld niet mogelijk. Al deze aspecten zijn belangrijk voor een goed verloop van de opdrachten voor onze doelgroep.