12 oktober 2022

Groot onderhoud in Eerbeek: “Meer dan schilderwerk, enthousiaste bewoners”

Halverwege vorig jaar ging de samenwerking met woningcorporatie Veluwonen van start. Na een periode van planvoorbereiding zijn we gestart met de uitvoering van diverse projecten. Zo wordt in Eerbeek gewerkt aan groot onderhoud van 113 woningen.

Lenferink Eerbeek 1000px For Web11

Meer dan schilderwerk

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Team Onderhoud en Beheer. We vroegen Geert Schoonhoven, uitvoerder op het project in Eerbeek, naar zijn ervaringen. Geert: “We werken intensief met elkaar samen. In de planvoorbereiding, maar ook in de uitvoering. Je werkt samen naar een doel toe dus er is ook volop ruimte voor afstemming en overleg waarin meedenken wordt gewaardeerd. Een prettige manier van werken waarbij kwaliteit en toekomstgerichtheid centraal staan.”

Er wordt in Eerbeek geschilderd, maar ook gegraven. “We verzorgen het schilder- en glaswerk, herstellen houtrot en laten een APK-check los op al het hang- en sluitwerk. Werkt er iets niet, dan wordt het gerepareerd of vervangen. Ook lossen we een aantal problemen van de behandelde gestucte gevels op. Aan de voorkant en de achterkant van de woning graven we grond af tot aan de fundering. Vervolgens maken we de ondergrondse gevel schoon, brengen we smeerbaar bitumen aan en plaatsen we een vochtscherm. Hiermee wordt voorkomen dat het oppervlaktewater in aanraking komt met de gevel.” Als het gegraven gat is gedicht en het straatwerk weer op z’n plek ligt vervangen we de bestaande raamdorpelstenen, repareren we de ondergrond en wordt de gehele gevel voorzien van een duurzame en weerbestendige laag KEIM. Tot slot worden ook de poort- en bergingsdeuren die in mindere staat verkeren vervangen en worden de woningen gereinigd. “We reinigen de schoorstenen en de onderhoudsarme onderdelen in de gevel. Denk hierbij aan kunststof en metalen onderdelen. De glazenwasser komt de laatste puntjes op de i zetten.”

Enthousiaste bewoners

Lenferink Eerbeek 1000px For Web13


Het project in Eerbeek is direct na de zomervakantie gestart. “Zo tegen de kerst leggen we het project twee maanden stil vanwege het winterweer wat lastig is te combineren met het herstel van de buitengevel. In maart pakken we de werkzaamheden weer op en werken we toe naar afronding voor de bouwvak volgend jaar.”

De werkzaamheden en verschillende disciplines zijn strak op elkaar afgestemd met als uitgangspunt het beperken van overlast. “Onderhoud en renovatie doe je voor de bewoners, maar ook mét de bewoners. Door overlast te beperken en goed met elkaar te communiceren, werk je samen naar een topresultaat. We gaan als een treintje door de wijken en proberen zoveel mogelijk werkzaamheden te combineren. Het is een leuke buurt met enthousiaste bewoners die blij zijn dat hun woning wordt verbeterd. Dat krijg je ook terug hoor. ‘Er wordt netjes gewerkt’ of ‘mooie nieuwe deuren’: complimenten die de dag kleuren!”

Lenferink Eerbeek 1000px For Web25

Lenferink en Veluwonen

Lenferink en Veluwonen zullen de komende jaren intensief met elkaar samenwerken. Franck van Hooff, commercieel directeur: “We werken aan continuïteit van onze werkzaamheden volgens de 4-seizoenengedachte; we gaan continue verbeteren door kennis te delen, te experimenteren met innovaties en processen te optimaliseren. Door als werkgevers op deze manier samen te werken, blijven we ook aantrekkelijk voor getalenteerde medewerkers waar werkplezier en zelfontplooiing voorop staan.”Lenferink en Veluwonen zullen de komende jaren intensief met elkaar samenwerken. Franck van Hooff, commercieel directeur: “We werken aan continuïteit van onze werkzaamheden volgens de 4-seizoenengedachte; we gaan continue verbeteren door kennis te delen, te experimenteren met innovaties en processen te optimaliseren. Door als werkgevers op deze manier samen te werken, blijven we ook aantrekkelijk voor getalenteerde medewerkers waar werkplezier en zelfontplooiing voorop staan.”