28 mei 2022

Verduurzamen van 67 appartementen in Arnhem

In Arnhem verduurzamen we 67 appartementen verdeeld over vier gebouwen. We voeren diverse werkzaamheden uit, zoals het installeren van een CV ketel inclusief leidingwerk, er komt een MV (mechanische ventilatie box), we vervangen glas en waar nodig voeren we een badkamer, toilet en keuken renovatie uit. Buiten worden ook werkzaamheden uitgevoerd, zoals isoleren, hekwerk vervangen, schilderwerk, nieuwe coating op de balkonvloeren en waar nodig herstellen we het voegwerk.

Lenferink 01 06 2021 Arnhem 1000px For Web29
Lenferink 01 06 2021 Arnhem 1000px For Web27

De werkzaamheden zijn ingrijpend voor de bewoners. Zij blijven tijdens de werkzaamheden in hun woning. In elke kamer voeren we werkzaamheden uit die soms gepaard gaan met veel lawaai. Denk hierbij aan het slopen van bijvoorbeeld een badkamer of het boren van gaten voor de nieuwe leidingen. De woningen zijn in de jaren 60 gebouwd, dus gehorig. Als we in een badkamer werkzaamheden uitvoeren is dat in het gehele gebouw te horen.

Lenferink 01 06 2021 Arnhem 1000px For Web25

Om de bewoners te ontlasten, heeft Volkshuisvesting een aantal huiskamerwoningen ingericht. Als bewoners de overlast even teveel wordt, kunnen zij gebruik maken van een huiskamerwoning. Deze kunnen wij ook gebruiken als wisselwoning. Mensen die ziek zijn, of gezinnen kunnen soms niet in hun woning verblijven tijdens de werkzaamheden. Zij verblijven dan tijdelijk in een wisselwoning.

We hebben natuurlijk ook te maken met restricties in verband met corona. Dat betekent dat we maar met een beperkt aantal vaklieden tegelijk in de woning aan het werk mogen. Gevolg is dat de werkzaamheden daardoor langer duren.