24 januari 2023

Wonion

Lenferink werkt langdurig samen in vastgoedonderhoud voor Wonion

Wooncorporatie Wonion in Ulft stimuleert een betere samenwerking tussen onderhoudsbedrijven om zo tot een kwaliteitsverbetering in het onderhoud van hun woningen te komen. Dinsdag 10 februari 2012 tekenden vier onderhoudsbedrijven uit de Achterhoek een raamovereenkomst waarmee de werkwijze voor het samenwerken werd vastgelegd.
IMG 20220617 WA0017

Wonion heeft voor de lange looptijd kaders opgesteld over bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en klantbenadering, waaronder de opdrachten aan vier Achterhoekse onderhoudsbedrijven worden gegund: De Variabele (Doetinchem), Lenferink Vastgoedonderhoud (Wehl), schildersbedrijf Rudi Janssen (Wehl) en onderhoudsbedrijf Temebel (Doetinchem).

Op basis van deze kaders vragen wij hen om een onderhoudsplan op te stellen voor de komende twintig jaar. We kijken naar het totaalbeeld dat we aan onderhoud moeten uitvoeren de komende twintig jaar, om zo onze woningen te laten aansluiten bij de eisen van deze tijd. We vragen de bedrijven, door intensieve samenwerking, met een integraal plan te komen voor onze onderhoudsvraag.

Kennisdeling bij onderhoudsbedrijven

Wij werken niet alleen samen met Wonion, maar ook met elkaar. Wij stimuleren een intensieve samenwerking tussen de onderhoudsbedrijven, zodat wij van elkaar leren.

Er zit veel kennis bij de afzonderlijke bedrijven en ieder bedrijf heeft haar eigen sterke punten. Deze effectieve manier van samenwerking levert forse kostenbesparingen op. Dit draagt bij aan het verhuren van betaalbare woningen en dat is waar wij voor gaan.

Wonion heeft circa 4000 woningen in de gemeente Oude IJsselstreek. Dit is ongeveer 25 procent van het totaal aantal woningen in de gemeente.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag een kennismakingsgesprek aan met een van onze collega’s.

Van woningcorporaties tot zorginstellingen en van onderwijs tot bedrijven: iedereen heeft belang bij goed onderhouden en duurzaam vastgoed, dat klaar is voor de toekomst. Wij geven advies, denken mee en voeren uit. Meer weten over onze aanpak? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

[email protected]